Tütün Kurulunda üyelerin görev süresi bugün doluyor

Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (TAPDK) tüm üyelerinin görev süresi bugün itibariyle son buluyor. Yeni üyelerin atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Cumhurbaşkanlığı'na dün (19 Temmuz) gönderildiği öğrenildi.

ANKA Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ve Tekel Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Çalışkan'ı başkanlık için seçen Bakanlar Kurulu, bir başka Tekel Yönetim Kurulu üyesi olan Abdullah Çelik'i de üye olarak belirledi. Tekel yönetiminden iki kişinin gireceği TAPDK için ayrıca Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığını vekaleten yürüten İsmail Demirtaş, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Seyda Sorma ve TAPDK uzmanı Yüksel Denli'nin de yeraldığı öğrenildi. Tarım Bakanlığı ve Dış Ticaret adayı olarak Bakanlar Kurulu'na sunulan ikişer isimden, beklendiği gibi ilk sırada değil, ikinci sırada bulunan adayların isminin Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiği belirtildi.

İHRACAT VE İTHALAT İZİNLERİ ALINABİLECEK

TAPDK'nın tüm üyelerinin görev süresi 22 Temmuz itibariyle sona eriyor. 22 Temmuz Pazar güne geldiği için üyeler bugün (20 Temmuz) itibariyle görevden ayrılacak. Başkan Niyazi Adalı'nın, yeni üyeler henüz atanmadığı için, tüm yetkilerini iki başkan yardımcısına devrettiği öğrenildi. Kurul üyelerinin olmadığı dönemde, idari işlem olarak başkan yardımcıları yoluyla izin verileceği için ürün ihraç ya da ithalinde sorun yaşanmayacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in seçim öncesi mevcut hükümetin atama yapmasına sıcak bakmayacağı iddiası nedeniyle sektör şirketlerinin acil durumdaki kararları için son iki aydır yoğun olarak başvuruda bulunarak, gerekli kararları aldıkları belirtildi.

BAŞKAN ADAYI YURTDIŞINA ÇIKIYOR

Bakanlar Kurulu'nun başkan olarak seçtiği Özelleştirme İdaresi'nin Tekel'den sorumlu Başkan Yardımcısı Kazım Çalışkan'ın ise halen izinli olduğu, gelecek hafta yurtdışı gezisinde olacağı ve ardından yapacağı yıllık izinle 6 Ağustos'ta göreve döneceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Sezer atama kararını onaylarsa, Çalışkan, Tekel'in de içinde bulunduğu sektörü düzenleyen kurumun başına geçeceği için Tekel Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa edecek. İstifanın ardından kurul üyeliği için yemin edecek olan Çalışkan, ardından başkanlık koltuğuna oturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber